Nieuwtjes

Adopt, don’t shop

Nieuws

Elke week krijgen wij jammer genoeg nog honden/katten uit de broodfok binnen. Zoals in het artikel beschreven zijn deze pups/kittens heel vaak ziek: giardia (darmparasiet) oorontstekingen, kennelhoest, traumatische angst, parvovirus, vlooien, … Dit komt omdat de infectiedruk op transport (veel honden in 1 kleine kooi) of bij de broodfokker zelf, veel te hoog is!!!

Het is belangrijk om bij een aankoop te kijken hoeveel rassen/nestjes er aanwezig zijn. Max 2-3 rassen met liefst maar 1-2 nestjes op het moment. Bij twijfel gewoon even navragen bij ons, dan checken wij het wel even voor jullie.

Opletten geblazen dus want de broodfokkers zijn sluw genoeg en leggen je zo in de luren. Het is een ware dierenmaffia waar ze per pup/kitten honderden euro’s winst aan overhouden zonder goede zorgen aan te bieden…. alles voor het geld, niets voor de pup. En zoals Gaia’s nieuwe slogan zegt (adopt, don’t shop), misschien ook eens nadenken om een diertje te adopteren.

De broodfok moet stoppen!!! 
Wij werken eraan, nu jullie nog…


Bron: Het Nieuwsblad


Moeten we nog elk jaar vaccineren?

Nieuws

Wij horen deze vraag zo vaak in de praktijk. Het antwoord is JA! Maar we moeten niet elk jaar de volledige cocktail geven. Sinds kort hebben jullie de keuze om via een kleine bloedprik te checken of jullie hond nog beschermd is tegen de hondenziekte (distemper), kattenziekte (parvovirus) en leverziekte (hepatitis). Meer info vinden jullie hieronder in de flyer. Hebben jullie een vraag over het titeren/vaccineren/… vraag het gerust even na aan ons!


Identificatie en registratie van katten

Nieuws

Weten jullie of je kat nu al dan niet moet gechipt zijn of niet? Sinds november 2017 is er een nieuwe wetgeving. Pas onderstaande beslissingsboom gerust toe en kom zo te weten of jullie kat in orde is. Bij vragen mogen jullie gerust de praktijk contacteren. Om jullie kat te laten chippen kunnen jullie elke weekdag een afspraakje vastleggen en maken we alles in orde!


Dierenartsassistente Aimee

Nieuws

Wist-je-dat dierenartspraktijk Ameel sinds kort een nieuwe dierenartsassistente heeft? Aimee Van Golde neemt vanaf nu met een glimlach de telefoon op om al jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast assisteert ze bij de consultaties, operaties, RX en echo, helpt ze jullie verder aan de balie en verwent ze met veel liefde jullie hartendieven (Geloof me, brioche profiteert al gretig van alle extra knuffels en koekjes). Ongetwijfeld nu al een onmisbare kracht! Welkom Aimee!!!


Risico’s

Nieuws

Hoeveel risico op parasieten loopt mijn hond als hij in het gras loopt of aan hondenpoep ruikt? Kunnen wij ook besmet geraken met hondenwormen? Alles over hondenparasieten en hun bijhorende risico’s vinden jullie terug op deze interessante website!